Τρίτη

ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΑΚΗΣ: Η ΨΗΦΟΣ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ

Posted by ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΑΚΗΣ On 10:06 μ.μ.


  Για Την Πόλη Μας, Για Την Πατρίδα Μας, Για Την Αξιοπρέπειά Μας.
  
    Οι εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου κρίνουν πολλά. Τόσο σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, όσο και σε πανευρωπαϊκό. Οι κοινωνίες μέσω της ψήφου τους θα εκφράσουν τις προσδοκίες τους. Αυτές τις προσδοκίες οφείλει να υλοποιήσει ο κάθε αιρετός αντιπρόσωπος της κοινωνίας.
   Τα αποτελέσματα των εκλογών αναμένονται με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Διεξάγονται υπό πρωτόγνωρες κοινωνικές -  οικονομικές  - πολιτικές συνθήκες. Η οικονομική κρίση επηρεάζει όλους τους τομείς της ζωής μας. Η αβεβαιότητα για το προσωπικό αλλά και οικογενειακό μας μέλλον, «τσακίζει» την  ψυχολογία μας. Η ανεργία είναι η μάστιγα της εποχής μας και κυρίως για τη νεολαία μας. Η υπάρχουσα πολιτική εξουσία ανίκανη και ανήμπορη να καθοδηγήσει τις εξελίξεις υπέρ της κοινωνίας. Ικανή όμως να υπηρετεί αλλότρια συμφέροντα εις βάρος μας. Υπάκουη στα κελεύσματα άλλων και ξένων δυνάμεων που αγωνίζονται να επιβάλλουν τα συμφέροντά τους. Σε εμάς τους πολλούς, για όφελος των ολίγων. Οδηγούμαστε στην εξουσία μιας πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας με επίκεντρο το €uro και όχι τον άνθρωπο.
   Είναι χρέος του καθένα από εμάς να αντισταθεί σε αυτές τις δρομολογημένες εξελίξεις. Να υπερασπιστεί αξίες και αρχές που διαμορφώθηκαν στο πέρασμα δεκαετιών, που κατακτήθηκαν με θυσίες και αγώνες. Να εκφράσει μία άλλη πρόταση για το μέλλον μας, σε όλα τα επίπεδα, που θα αγγίζει τις ζωές των περισσοτέρων. Για μία κοινωνία που θα στηρίζεται στο Δικαίωμα στην Εργασία, στην Κοινωνική Δικαιοσύνη, στην Αξιοκρατία, στην Κοινωνική Αλληλεγγύη, στην Ελευθερία και στην αληθινή Δημοκρατία. Για ποιότητα ζωής. Για μία κοινωνία με επίκεντρο τον άνθρωπο.
   Αυτόν τον αγώνα υπηρετούμε και ξεκινούμε από την πόλη μας, τη Γλυφάδα. Συμμετέχουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές με πρόταση και όραμα. Αρνούμαστε να υπηρετήσουμε αλλότρια συμφέροντα του συστήματος. [Σύστημα: σύμπτωση συμφερόντων που υπαγορεύει πολιτική στους άρχοντες της εξουσίας]. Για το λόγο αυτό δεν συστρατευόμαστε με άλλους που υποστηρίζονται από κομματικούς ή οικονομικούς μηχανισμούς. Είμαστε αλλεργικοί στους παραγοντίσκους και στον παραγοντισμό! Επιδιώκουμε να υπηρετήσουμε συνειδητά τα συμφέροντα του συμπολίτη, τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας. Των Γλυφαδιωτών που ζουν και δημιουργούν στη Γλυφάδα. Σε κάθε γειτονιά της πόλης.
   Όλοι μας γνωρίζουμε ποιοί είναι οι άλλοι. Έχουν ταυτότητα, γνωστό ρόλο και σκοπό. Έχουν παρελθόν αλλά ανήκουν και στο παρελθόν! Με ψεύτικα λόγια και με δαπανηρούς προεκλογικούς αγώνες επιχειρούν να υφαρπάξουν την ψήφο σου για να υποθηκεύσουν το μέλλον σου με τη συναίνεσή σου!
   Συγκροτήσαμε μία νέα δημοτική παράταξη με νέα πρόσωπα, με κριτήριο επιλογής την προσωπική τους διαδρομή στην κοινωνία και στη ζωή! Χωρίς παραγοντική νοοτροπία. Με εμπειρία ζωής, με έμπρακτη αγάπη για την πόλη και τον συνάνθρωπο. «Διψασμένοι» για δημιουργία προς όφελος του τοπικού συμφέροντος και όχι του προσωπικού ή του υποκρυπτόμενου κομματικού. Θέλουμε να υπηρετήσουμε την πόλη μας, να διεκδικήσουμε τα συμφέροντά της, να την υπερασπιστούμε απ’ όλους εκείνους που τυχοδιωκτικά την εξουσιάζουν. Θέλουμε Την Πόλη Μας, Στα «Χέρια» Των Πολιτών Της!


   Σ΄αυτήν τη δύσκολη προσπάθεια θέλουμε τη στήριξή σου. Θέλουμε να αγκαλιάσεις την προσπάθειά μας. Εσένα Γλυφαδιώτη και Γλυφαδιώτισσα, που βλέπεις και γνωρίζεις τα «στραβά» της πόλης. Εσένα, που βαρέθηκες τους ίδιους και τους ίδιους, τα ίδια και τα ίδια. Εσένα, που δεν ανέχεσαι άλλη υποκρισία. Εσένα, που θέλεις η γειτονιά σου να αποκτήσει περισσότερο φως και καθαριότητα. Να έχεις πεζοδρόμια αλλά και πεζόδρομους. Παιδότοπους για τα παιδιά σου. Εσένα, που αγαπάς και αναζητάς την αισθητική μιας σύγχρονης και ποιοτικής πόλης. Εσένα, που ζητάς η παραλία της να γίνει τόπος περιπάτου και ψυχαγωγίας, να έχει ομορφιά. Εσένα, που απαιτείς διαφάνεια και ποιότητα. Εσένα, που θέλεις μία Δημοτική Αρχή που να σε αφουγκράζεται και να ανταποκρίνεται. Άμεσα και αποτελεσματικά. Εσένα, που αγαπάς τη γειτονιά σου, την πόλη σου, την πατρίδα σου και αγωνίζεσαι για την αξιοπρέπειά σου.
   Τώρα έχεις επιλογή. Δεν έχεις άλλοθι. Με την ψήφο σου μπορείς να δρομολογήσεις τις εξελίξεις υπέρ της πόλης μας, υπέρ όλων των Γλυφαδιωτών, - ισσών. Υπέρ των συμφερόντων σου. Η επιλογή σου πρέπει να ακουστεί, να είναι ηχηρή, να είναι δυναμική. Προπαντός να έχει προοπτική. Να είναι το έναυσμα για μία «Δημιουργική Διαδρομή» για την πόλη μας και την πατρίδα μας.
   Οι περισσότεροι με γνωρίζετε. Θέλω να γνωρίσω από κοντά, τους περισσότερους από εσάς. Σας θέλω μαζί μας σ΄αυτόν τον δύσκολο αλλά καλόν αγώνα. Γνωρίζετε ότι αγωνίζομαι σκληρά, απέναντι στο διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας και στα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Επιλέξτε να αγωνιστώ για την πόλη μας. Για όλους τους πολίτες και ειδικότερα για εκείνους που χρήζουν την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας. Δεσμεύομαι να το πράξω. Με ανυπόκριτη διάθεση, με ήθος και αξιοπρέπεια. Είναι Μία Νέα Αρχή, Αλλά Σίγουρα Το Μέλλον Είναι Δικό Μας! Ας πάρουμε τη τύχη της πόλης στα χέρια μας! Να την αναδείξουμε Πρωτεύουσα του Νότου. Πόλη Αλληλεγγύης και Δημιουργίας.
   Στις 18 Μαΐου γυρίζουμε σελίδα στη Γλυφάδα. Στέλνουμε ηχηρό αλλά ουσιαστικό μήνυμα σε όλους εκείνους που αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς. Η ψήφος σου έχει νόημα: Για Την Πόλη Μας, Για Την Πατρίδα Μας, Για Την Αξιοπρέπειά Μας.


Γλυφάδα, Μάιος 2014
   ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΑΚΗΣ
Δικηγόρος - Ποινικολόγος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος


 
www.sarakis.gr