Τρίτη

ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΑΚΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ.
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Posted by ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΑΚΗΣ On 4:16 μ.μ.
 
Ο Παύλος Κ. Σαράκης  γεννήθηκε  στο Αγρίνιο, από γονείς βιοπαλαιστές. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εμβάθυνε τις γνώσεις του στο Ποινικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. 

Ασκεί μαχόμενη δικηγορία και διευθύνει το ομώνυμο Δικηγορικό Γραφείο, που δραστηριοποιείται στους     περισσότερους τομείς Δικαίου και διακρίνεται για το επιστημονικό και επαγγελματικό κύρος του.

Στην επαγγελματική του πορεία, τόλμησε να συγκρουστεί "μετωπικά" με τα κυκλώματα διαφθοράς στους μηχανισμούς εξουσίας, αντιμετωπίζοντας ακόμη και την εκδικητικότητά τους. Αφοσιωμένος στο επαγγελματικό του καθήκον, διακρίνεται για τη μαχητικότητά του, με αγώνες για τη θεσμοθέτηση της διαφάνειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και της αξιοκρατίας.

Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Νομικών για το Ποινικό Δίκαιο και την Δικαιοσύνη. Διετέλεσε το 2004 Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα "Γηροκομείο Αθηνών". Ενεργό μέλος συλλόγων – σωματείων – επιμελητηρίων, που προάγουν αντίστοιχα τον αθλητισμό, την κοινωνική αλληλεγγύη, την επιχειρηματική δραστηριότητα .

Στη Νέα Δημοκρατία, εντάχθηκε από τα μαθητικά του χρόνια. Αρχικά ως δραστήριο στέλεχος στη Μ.Α.ΚΙ Αγρινίου και αργότερα ως δυναμικό στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής Αθηνών αλλά και της ΟΝΝΕΔ. Ενεργό μέλος της Ε.Κ.Ο Δικηγόρων της Ν.Δ.
 
Είναι παντρεμένος, πατέρας δύο παιδιών. Ομιλεί την Αγγλική και Ιταλική γλώσσα.


Καλοκαίρι 2012

 
www.sarakis.gr